UPPSALA

 

Uppsala sijaitsee 92 km ja 1,5 tunnin automatkan päässä Kapellskäristä itään. Mukavassa pienessä yliopistokaupungissa asuu 200.000 asukasta, mutta se on kuitenkin riittävän monipuolinen tarjotakseen lomailijalle erilaisia aktiviteetteja.

Faktoja historiasta:
Uppsalassa vuonna 1164 perustettua arkkipiispakuntaa ohjasivat 10.-11.luvulla Rooman paavi ja Ruotsin hallitsijoiden perustama Suomen valloittamisen ja kristillistymisen keskus.
Vuosina 1707-1778 .elänyt Carl Linneus (tunnettu myös  Carl Linné-nimella) oli ruotsalainen  luontotiedemies ja lääkäri, nykyajan elävien organismien järjestelemän ja taksonomian perustaja. Koska Linne opiskeli ja työskenteli Uppsalan yliopistolla, kaupungissa on useita hänen elämäntyöllen omistettuja museoita, oppimiskeskuksia ja kasvitieteellisiä puutarhoja.

 
 
Suurisuuntainen barokkityylinen puisto - kasvitieteellinen puutarha. Tästä löydät sademetsan banaanipuilla, harvinaisilla orkideilla sekä kahvipensailla. Kesäkautena avoinna on ulkokahvila, jossa voi nauttia kahvista ja upeasta näköalasta.​

 
Leo’s Leklandin laitteet tarjoavat lapsille puuhaa koko päiväksi jollei pidemmäksikin aikaa. Kiipeilytikkaat, keinut, pallomeri, tunnelit, liukumäet, trampoliinit, pyörät, pallotykit ym. Varattavana on myöskin yöpymispaketti. Lapset pääsevät kuitenkin sisään ainoastaan vanhempien kanssa. 

 
Kauniissa vasan puistossa sijaitsee interaktiivinen Biotopia-museo, joka tarjoaa havaitsemisen iloa sekä lapsille että aikuisille. Museo toimii paikallisen luonnon opaskirjana. Perusnäyttelyssä näkee satoja Ruotsissa asuvia elämiä tavallisessa elinympäristössöään.

 
Fyrishov on Ruotsin suurimpia vesipuistoja, josta löydät kaksi suurta uima-allasta, vesiputouksia, vesitykkejä sekä muita laitteita. Ympärivuoden auki olevan vesipuiston vieressä on myös leirintäälue.
 
Skandinaavian  suurimman - Uppsalan katedraalin​ rakennus alkoi jo vuonna 1270 ja se siunattiin vuonna 1435. Muiden arvoesineiden ohella katedraalissa on Margareta-kuningattaren kultainen iltapuku, joka on ainoa säilynyt keskiaikainen esine.