​tukholma


Historialliset nähtävyydet

Ruotsin kuningaskunnan pääkaupunki Tukholma on Pohjoismaiden kauniimpia kaupunkeja. 14 saaresta koostuvaa ja 50 sillalla yhdistettyä kaupunkia kutsutaan myös Pohjolan Venetsiaksi. Kaupunki sijaitsee noin 90 km päässä Kapellskärin satamasta. Drottingholmin linna on Ruotsin kuningasperheen asuinpaikka. Linna on rakennettu 16-luvulla ja todella hyvin säilynyt. Kuningasperhe asuu linnan eteläsiivessä, muut tilat ovat avoinna vierailijoille.

Pohjoismaiden museossa esitellään Ruotsin kulttuuria ja historiaa. Museossa ovat näytöt kodeista, vaatteista ja muodista sekä arkielämän tavoista läpi aikojen.

Skyview on Tukholman korkein laite. Lasigondoli vie sinut maailman suurimman pyöreän rakennuksen eli Ericsson Globen ulkoseinää pitkin 130 m korkeuteen merenpinnasta, jotta voisit nauttia viehättävästä näköalasta.Skansen-ulkoilmamuseo sijaitsee viehättävässä Djurgarderin saaressa kuninkaallisen puiston läheisyydessä. Artur Hazeliuksen vuonna 1891 perustama museo on laatuaan vanhin Euroopassa. Tästä löydät yli 150 historiallista rakennusta 13-luvulta vuoteen 1920. Museo on avoinna joka päivä.
Tom Tics Eksperiment - tiedekeskuksessa sekä lapset että aikuiset voivat kokeilla melkein 600 jännitävää koetta.
Sotahistoriaan​ keskittyneessä Armeijamuseossa voit katsoa yli 3000 esineen näyttelyä alkaen  viikinkien ajasta.

Ostoskeskukset

Nuorten joukossa suosituimpana keskuksena on Drottinggatan, jossa kauppakeskukset ja pikkumyymälät sijaitsevat usealla kävelykadulla, kuten Drottinggatan, Sergels Torg ja Kunstträdgarden. 
Tukholman eteläosassa Skärholmenissa sijaitsee maailman suurin IKEA-myymälä, johon pääset mukavasti autolla. Läheisyydessä sijaitsevat​ muut isot kauppakeskukset säästäväisella ostajalle (tunnetuin ehkä Stockholm Quality Outlet). 
​Tukholman johtavimpia ja tunnetuimpia ostokeskuksia on NK. Keskus tarjoaa kansainvälisiä vaatebrändejä sekä vaikuttavan kirjavalikoiman.
Östermalm on eksklusiivisien myymälöiden alue. Täältä löydät maailman tunnetuimpia brändejä sekä skandinaavialaisten suunnittelijoiden töitä.
Kaksikerroksisessä Gallerian-ostoskeskuksessa on 60 myymälää ja kahvilaa.​